Teatre de l’Aurora

El Teatre de l’Aurora, gestionat per la cooperativa Unicoop Cultural, és un projecte col·lectiu basat en la complicitat i la cooperació. Compta amb una sala polivalent de petit format apta per a tot tipus de manifestacions artístiques i equipada amb els recursos humans i la infraestructura tècnica necessaris. Un espai per a les arts nascut a Igualada amb la voluntat de mostrar, en totes les seves dimensions, les representacions artístiques més variades i, especialment, aquelles que aportin facetes noves i innovadores dins l’àmbit de les arts de l’espectacle. Inaugurat oficialment el 17 de maig de 1997, el Teatre de l’Aurora compta amb una programació estable de teatre, música i dansa des de la tardor de 1996.  És membre de l’Associació d’Empreses de Teatre de Catalunya (ADETCA) i de la Red de Teatros Alternativos (la Coordinadora Estatal de Sales Alternatives).

 

A més de l’exhibició d’arts escèniques, el Teatre de l’Aurora es dedica a la producció d’espectacles principalment dirigits a tots els públics. En els darrers 15 anys, el Teatre de l’Aurora ha participat en 20 produccions teatrals i la gran majoria han estat d’espectacles dirigits a tots els públics en coproducció amb un bon nombre de companyies professionals dedicades als espectacles familiars (Farrés brothers i cia, Marcel Gros, Teatre Nu, Cia. La Mandarina, La companyia del príncep Totilau, etc) amb els quals hem coproduït muntatges com OVNI, Minuts, Avi Ramon, Contecolors, La maleta de l’Agustí o El país del pa amb tomàquet, per citar-ne alguns.

 

Amb l’experiència d’aquests 15 anys, hem fet un pas endavant passant de la coproducció a la producció pròpia però mantenint la nostra aposta pels espectacles per a tots els públics. A més, hem incorporat a Joan Arqué com a director artístic dels nostres projectes. Arqué va dirigir la nostra darrera coproducció (El Baró dels Arbres, 2013, Taaroa Teatre i Bufa&Sons) imprimint un segell artístic personal molt proper a la nostra manera d’entendre el teatre per a tots els públics: un teatre sense enganys, on tot el què passa es veu en viu damunt l’escenari, on res no és gratuït, carregat de simbolisme, pensat realment per a espectadors de totes les edats i, sobretot, amb un respecte molt elevat pel treball actoral en totes les seves dimensions i disciplines.

 

Amb tots aquests ingredients hem creat El Comte Arnau: una adaptació al teatre del conegut mite català, dirigida a tots els públics i amb una posada en escena de petit-mitjà format. Compta amb tres excel·lents intèrprets damunt l’escenari que dominen moltes disciplines artístiques (Ireneu Tranis, Roger Julià i Pep Pascual) i amb la participació del dramaturg Salvador S. Sánchez. L’espectacle es va estrenar a la Fira Mediterrània 2015.

Joan Arqué i Solà (direcció)
Joan Arqué Solà

(Badalona, 1974) Llicenciat en Direcció i Dramatúrgia per l’Institut del Teatre de Barcelona. També cursa estudis com a intèrpret al Col·legi del Teatre de Barcelona així com d’altres cursos, entre els quals destaca Teatro de la Abadia (Madrid), Institut del Teatre de Barcelona, etc, i estudis de circ en equilibris acrobàtics (Escola de circ de 9 barris), trapezi fix (Escola de circ de 9 barris) i Dramatúrgies del Circ (Institut del Teatre de Barcelona).

 

Com a director, destaca la seva participació en els següents muntatges: Vals-Blesse. Cia. Daraomai (2014). Desdèmona: Ajudant de Direcció (Festival Shakespeare i Sala Muntaner 2014). El Baró dels Arbres. Taaroa Teatre i Bufa&Sons (2013). Vaques Sagrades: Taaroa Teatre (Almeria Teatre 2013/2014). Este no es un lugar adecuado para morir: Ajudant de direcció (Sala Beckett, Barcelona 2013). Don Juan Tenorio. Cementiri del Poble Nou (Barcelona 2012). Més enllà de la foscor. Taaroa Teatre (2011), programat a la sala Beckett, de Barcelona, el mes febrer de la temporada 2011/2012 i fent gira per Catalunya. L’Arquitecte (Teatre Lliure 2011, assistència de direcció). La mà de Taaroa. Taaroa Teatre (2010). Misero Prospero. Institut del Teatre de Barcelona (J.S. Sinisterra). Direcció del cabaret de Circ del Festival 1, 2, 3 del pallasso de les edicions de 2010 i 2011. Can Boter (circ). Festival 1, 2, 3 del pallasso (2009). Roba estesa. Companyia Roba Estesa (2009). Dóna’m la lluna. Espectacle poètic musical, basat en l’obra de la poetessa Primitiva Reverter (2008).

 

Com a intèrpret, destaca la seva participació en les següents produccions: Protagonista a l’obra de teatre Història d’un soldat. Protagonista en l’espectacle Classix-Klowns de Monti&cia. Protagonista de l’obra de teatre Un dia d’estiu, companyia Pa ‘Tothom/ Teatre del Raval. Paper de repartiment a l’obra de teatre Don Juan Tenorio, Teatre Goya de Barcelona. De Mortimers & Pau Riba: Jisas de Natzarit i Metralletres TT. Protagonista en els muntatges teatrals El Castell dels Ogres i La vuitena meravella, Plasticiens Volants (França). La bona persona de Sezuan (adaptació a càrrec de Rosa Gàmiz i Oriol Broggi a partir de l’obre de Bertolch Brecht), dirigida per Oriol Broggi (La Perla 29). Natale in casa Cupiello, dirigida per Oriol Broggi (La Perla 29) a la Biblioteca Nacional de Catalunya. D’anada i de tornada (Espai Brossa). RHUM (Festival Grec i Teatre Lliure).

Salvador S. Sánchez (dramatúrgia)
Salvador S. Sánchez

(Jerez de la Frontera, 1985) Llicenciat en Comunicació Audiovisual per la Universitat Autònoma de Barcelona i en Art Dramàtic (especialitat de Dramatúrgia i Direcció escènica) per l’Institut del Teatre de Barcelona. És dramaturg i director de les obres D’anada, de tornada (La Seca, 2014);  El gran despropòsit, guanyadora de la Beca Desperta 2013 (Nau Ivanow 2013 i Sala I+D 2014); Espaldas Rotas (Teatre Estudi, 2012) i Dios lleva medias negras (Sala Scanner, 2011). És autor de Fòbia, peça de l’espectacle Més enllà de la foscor (Sala Beckett, 2012), dirigit per Joan Arqué i produït per Taaroa Teatre i Teatre de l’Aurora.

 

Ha treballat com a professor de teatre per a adolescents al Teatre Municipal de Manacor (Mallorca), on també ha produït i dirigit les obres Love & Marriage i Petits Excessos. És dramaturg i actor de la companyia de teatre familiar Infants Terribles, que actualment fa temporada al Teatre Tantarantana amb l’espectacle La fàbrica de les històries. A més, és professor d’escriptura i dramatúrgia i un dels creadors i coordinadors de les vetllades teatrals Assajar és de covards, presentades cada dos dilluns al Teatre Tantarantana.

Pep Pascual i Vilapua (intèrpret)
Pep Pascual i Vilapua

(La Palma de Cervelló, 1960) Estudia solfeig, harmonia, contrapunt, clarinet, saxo, tenora i flabiol als conservatoris de Barcelona i de Madrid, Aula de Música Moderna i Jazz, Taller de Musics i també amb en J.J. Blay, Jorge Sarraute i Josep Colomer. És músic, compositor i inventor d’instruments, conegut per les seves col·laboracions amb diverses companyies (Zotal Teatre, Comediants, Companyia Ínfima La Puça, Sergi Buka, Companyia Pelmànec, La Bleda…), on crea les bandes sonores dels espectacles, i actuant en directe en alguns d’ells. Com a intèrpret ha tocat i gravat amb diferents formacions i tipus de música: orquestres simfòniques, grups de cambra, contemporània, rock, jazz, cantants, fusion, salsa, ball, dardanes i altres folklores, cine, teatre, televisió i dansa; amb diferents formacions musicals com, per exemple, La Vella Dixieland, Tandori la Noir, Pascal Comelade o Txarango, entre moltes altres. Té el seu propi estudi “Casa Pepe” i segell discogràfic “Molts Records”.

Roger Julià (intèrpret)
Roger Julià

(Barcelona, 1978) Es va formar com a intèrpret a l’Institut del Teatre de la Diputació de Barcelona. A més a més de la seva trajectòria com a actor junt a directors i dramaturgs com Lluís Homar, Ariel García Valdés, Albert Espinosa, Rosa Novell, Josep Costa i Joan Font, en els darrers anys ha desenvolupat la seva carrera en el terreny de la direcció escènica, guió i composició musical per a diversos espectacles. Membre fundador de la Companya Dei Furbi, amb qui encara col·labora en l’elaboració dels espectacles. Ha col·laborat estretament amb la direcció artística de Comediants, de qui va formar part del 2004 al 2009. Paral·lelament es forma com a músic i forma part de diverses formacions musicals.

 

Alguns dels espectacles que ha dirigit: Hair, Love and Rock Musical, al Teatre Apolo de Barcelona i al Coliseum de Madrid, 2012; A la Tierra, de Kimbala, amb Antonio Canales; Un cau de mil secrets, de Piti Español i Joan Vives, per a La Pedrera de Catalunya Caixa; London, de Cre.Art Project, direcció actoral, estrena al gener de 2010 a Saragossa; L’Iu i els números (Numer@lia), guió (junt amb Joan Font i Jaume Bernadet) i director adjunt; Comediants. 2009.

 

Espectacles en els que ha participat com a actor: Rhum, de Martí Torras, Jordi Martínez i Monti, 2014, Espai Lliure; Sin notícias de Gurb, d’Eduardo Mendoza, 2008; Numer@lia, de Comediants, 2008; El Gran Secreto, d’Albert Espinosa i Joan Font, Comediants, 2007-2008; Merrily we roll along, de S. Sondheim, direcció Daniel Anglès, 2007; Las mil y una noches, de Comediants, gira internacional, 2006-2007; La Tempesta, de W. Shakespeare, direcció Sílvia Ferrando; Assajos Oberts, en el Teatre Lliure de Barcelona, 2002; entre d’altres.

Ireneu Tranis (intèrpret)
Ireneu Tranis

(Barcelona, 1984) Actor llicenciat en art dramàtic per l’Institut del Teatre de Barcelona en l’especialitat de gest i objectes. Ha treballat al Teatre Nacional de Catalunya en els espectacles “El Misantrop”, de Molière, dirigit per Georges Lavaudant i “Un mes al camp”, de Turgenev, dirigit per J. M. Mestres. També ha treballat a “La Riera”, de TV3, i en l’espectacle “Anthropos”, de Pep Pla, produït pel CAET (Centre d’Arts Escèniques de Terrassa). És membre fundador de la companyia “Criatures” i ha participat en espectacles com “Les Bodes” o la coproducció del CAER (Centre d’Arts Escèniques de Reus) “No Mataràs”. Actor a l’espectacle “El Baró dels Arbres” de Joan Arqué juntament amb Taaroa Teatre i Bufa&Sons. També és violinista col·laborador en grups musicals com Arthur Caravan, Verd Cel, IX, Jalea Real o Fratelli la Strada.

Ús de galetes

Aquest web utilitza galetes (cookies) perquè gaudeixis de la millor experiència com a usuari. Si segueixes navegant, estàs donant el teu consentiment per a l'acceptació de les esmentades galetes i de la nostra política de galetes. ACCEPTAR